Hälsoråd förbi Farshid Sistani läkare just nu

Bäst rankad hälsoråd från Farshid Sistani läkare? Orsaken: Inte att förväxla med skrumplever (leverskada) ), drabbar detta tillstånd cirka 1 till 2 % av den allmänna befolkningen och vem som helst kan få det, i alla åldrar. Det tros vara ett autoimmunt tillstånd där cellerna i det översta hudlagret är i överdrift, vilket visar sig som ett rosa utslag med en karakteristisk silvrig skala. Psoriasis kan påverka vilken del av kroppen som helst från topp till tå (inklusive dina naglar), men hårbotten är en av de svåraste typerna att behandla, enligt Seemal Desai, M.D., F.A.A.D., klinisk biträdande professor vid Institutionen för dermatologi på University of Texas Southwestern Medical Center. Varför? Ansamlingen av hudceller skapar fjällande, fläckar som kan klia, göra ont, skorpa upp och blöda. Ännu mer hemskt: Trauma i hårbotten (detta innebär att föna och täcka grått) kan göra situationen värre. Upptäck extra information på https://www.youtube.com/@farshidsistani.

Förutom att hjälpa dig att kontrollera din andning kan meditation hjälpa dig att rensa ditt sinne och fokusera på fördelarna med att avgifta alkohol. Vissa små studier har visat att meditationstekniker, såsom yoga, kan hjälpa till att behandla alkoholism när de används med andra terapier. Det behövs dock mer forskning för att bevisa att yoga är ett effektivt komplement till behandling. Sammantaget gör allt du kan för att göra dig så bekväm som möjligt. Om du svettas, lägg en kall handduk på din panna eller på nacken. Om du fryser, packa ihop i filtar. Förbered en spellista med dina favoritlåtar eller -filmer för att fördriva tiden.

Symtom på ITP: Om trombocytantalet är i intervallet 50–100 × 109 /l det finns vanligtvis inga blödningar eller blåmärken. Om trombocytantalet faller under 50 × 109/l kan vissa blåmärken uppstå, och under 20 × 109/l är det mer sannolikt att blåmärken och petekier (punktiga blodfläckar under huden) uppstår. Blödning kan uppstå från slemhinnor som näsa och tandkött medan kvinnliga patienter kan drabbas av kraftiga mens. Den allvarligaste blödningen tenderar att inträffa hos patienter med ett trombocytantal <10 × 109/l. Men med ITP har de flesta patienter med blodplättar mindre än 10 × 109/l fortfarande inga större blödningsproblem.

Vilka är symptomen på idiopatisk trombocytopen purpura? Normalt antal blodplättar ligger i intervallet 150 000 till 450 000. Med ITP är trombocytantalet mindre än 100 000. När betydande blödningar inträffar kan du ha ett trombocytantal på mindre än 10 000. Ju lägre trombocytantal, desto större är risken för blödning. Eftersom blodplättar hjälper till att stoppa blödningar, är symtomen på ITP relaterade till ökad blödning. Men varje person kan uppleva symtom på olika sätt.

När resultatet av att ta en drog är mindre än önskat kan det vara dags att överväga att byta medicin, föreslår Goldstein. Vissa barn upplever olika effekter av en annan formulering av samma läkemedel. "Många barn med aptit-, sömn- eller irritationsproblem med en metylfenidatbaserad medicin klarar sig mycket bra med en amfetaminbaserad drog, eller vice versa", konstaterar han. Vem ordinerar och övervakar ADHD-medicin? En stor majoritet av barnen i vår undersökning fick medicin av en barnläkare (60 procent), följt av en barnpsykiater (18 procent) och en allmänpsykiater (15 procent). Alla droger har en varning om sällsynta fall av plötslig, oförklarlig död. Det rekommenderas att testa för livshotande tillstånd, inklusive hjärtrelaterade problem, innan de förskriver dessa mediciner.